KIRIKKALE
25°
03:31

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi'nden tavsiye semineri

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Üniversitesinde “Tavsiye Sistemleri” konulu seminer verildi.


YAHYA KEMAL KONFERANS SALONU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Yahya Kemal Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve İstatistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güvenç Arslan, tarafından “Tavsiye Sistemleri” konulu seminerde konuşma gerçekleştirdi.

ÜNİVERSİTEDEN KATILIM YOĞUNDU
Seminere Kırıkkale Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Şahin, İstatistik Bölümü öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI ANLATILDI
İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte kullanımı artan tavsiye sistemleri hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Güvenç Arslan, “Tavsiye sistemleri bir anlamda insanların karar süreçlerini taklit eden sistemlerdir. Temel fikri ise çok fazla seçeneğin, verinin yer aldığı bir havuzda güvenilen başka kişilerin tercihlerinden ve tecrübelerinden faydalanmak, bu deneyimlerin karar alma sürecini kolaylaştırması amacıyla rehber ve filtre olarak kullanılmasıdır” diye belirtti. Ayrıca Arslan “Tavsiye sistemleri; üretim ve bilişim teknolojisindeki gelişmeler, e-ticaret uygulamalarının yaygınlaşması, veriye ulaşımın kolaylaşması, artan rekabet ortamı, daha kaliteli hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti ve giderek artan verileri faydalı bilgiye dönüştürme ihtiyacı gibi nedenlerle önem kazanmıştır” dedi.

TAVSİYE SİSTEMİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dekan Prof. Dr. Güvenç Arslan, konuşmasının devamında içerik bazlı tavsiyeler, işbirlikçi tavsiyeler, hibrit yaklaşımlar, ürün değerlendirme, tavsiye sistemi uygulamalarında karşılaşılan sorunları ve tavsiye sistemi uygulamalarını sunum eşliğinde anlattı.

DEKAN ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI
Seminer, Dekan Prof. Dr. Güvenç Arslan’ın dinleyicilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

"Elektronik cihaz kullanan çocukların uyku kalitesi bozuluyor" uyarısı

İlginizi Çekebilir

Zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahibiz

İlginizi Çekebilir

Aslan: “Hayallerinize plan yaparak ulaşabilirsiniz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55051

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171